28.5.2012

Vielä viikonlopun kuvasatoa

Eilen illalla suunnittelin uutta kukkapenkkiä männyn viereiseen notkoon ja totesin, että kaikki tarvittavat kasvit löytyvät täältä jo. Tänään piti toteuttaa suunnitelmat mutta erinäisistä syistä johtuen en edes aloittanut. Iltapäivällä saapui sadekin. Ei siis tullut uusia valokuviakaan, mutta viikonlopulta löytyi vielä vaikka mitä julkaisematonta.


 

Viime vuodesta siirretyt Tulipa triumph 'Leen van de Mark' -tulppaanit kukkivat runsain mitoin, samoin silloin pussiin vahingossa joutuneen yhden outolintutulppaanin monta sivusipulijälkeläistä, tässä kuvassa tosin vain yksi. Luulin syksyllä löytäneeni samanlaisia lisää, mutta eiväthän ne olleetkaan samoja eli pionipenkissä on nyt sitten kolmenlaisia tulppaaneja, joista yhdelle lajikkeelle minulla ei ole nimeä.

Tulipa 'Estella Rijnveld' ei siis aivan ole naapurin pikkuprinsessan kaima.TarhakalliokieloKotkansiipi
Metsäkurjenpolvi  

Siniset jaloakileijat (japaninakileijat) ovat matalia. Hennosti vaaleanpunaiseen vivahtavat ovat selvästi myös jaloakileijoja mutta noin kaksi kertaa niin korkeita kuin siniset. Kukat ovat samaa kokoluokkaa kummallakin. Ehkä siniset ovat kääpiöakileijoja.

2 kommenttia:

  1. Jopas ovat kauniita nuo japaninakileijat! en ole tainnut noin sieviin ennen törmätä.

    VastaaPoista
  2. Lepis, ne ovat söpöjä mutta tykkään myös lehtoakileijoista.

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit!