7.5.2012

Kevät eteneeValokuva ei näytä samaa, minkä silmät näkevät: piha näyttää jo niin värikkäältä. Tässäkin on imiköiden violetinsinistä ja kevätkaihonkukkien heleänsinistä laajoina mattoina. Haravoitu pihaa ei ole, sillä en ole ehtinyt opiskelukiireiltä. Ehkä loppuviikosta, jos ei ole jo liian myöhäistä.


 
Lähikuvissa imiköiden väri sentään jo vähän näkyykin.


 


 
Ja kaihonkukkien heleä sininen - osittain kääntymässä violettiin päin ohikukkineissa yksilöissä.


 
Laajoista valkovuokkokasvustoista nautin myös. Niitä on puiden alla, nurmikolla, kukkapenkeissä...


 
Talviunestaan herännyt köynnöshortensia syleilee mäntyä.


 
Kellarin katolla syksyllä vasta istutetut maksaruohotkin vihertävät.


 
Aiemmin kellaritalviin tottunut muratti selvisi talvesta hengissä ruusupenkissä. Osa siitä kyllä on leikattu pois, kun oli aivan kuivuneita oksia.


 
Kivipenkereen ja jatkopalan välissä oleva muurikello kukoistaa jo.


 
Sammalleimut sen sijaan näyttävät vähän surkeilta kuten aina tähän aikaan vuodesta. Mutta katsotaanpa vajaa kuukausi eteenpäin... Pulleita kukkasilmuja on jo mahdottoman paljon.


 
Helmililjat nostavat päätään.


 
Pikkutalviota on tontilla siellä täällä. Pihtapöllin ympäryspenkistä (imiköiden vierestä) löytyi yksi yllätysaikainen kukka.


 
Imikätkin tykkäävät valkovuokoista.
Raparperin pelastin eilen tulevan kasvihuoneen paikalta väliaikaissijoitukseen istutuslaatikkoon. Samalla istutin siihen tilapäisesti kaksi Lidlistä ostettua japaninjaloangervoa (Astilbe japonica 'Europa') ja himalajankurjenpolven (vai onko se idänkurjenpolvi, Geranium himalayensis kumminkin), kun en vielä keksinyt, minne ne laittaisin pysyvämmin. Lisäksi istutin kosteaan penkkiin rantakukkien ja siperiankurjenmiekkojen läheisyyteen vielä Lidlistä hankkimani parit muut siperiankurjenmiekat (Iris siberica 'Blue King' ja 'Butter and Sugar') ja pihtapöllinympäryspenkkiin maariankellojen sekaan punatähkät, myöskin Lidlistä. Tarjoustalosta matkaan tarttuneet syysleimut Phlox 'Laura' pääsivät myös kosteaan penkkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit!