23.5.2012

Seinän korvikeJoskus asiat vain kehittyvät omalla painollaan. Vasemmanpuoleinen kevytbetoniruukku oli talven ajan japaninsinisateen (Wisteria sinensis 'Prolific') kera kellarissa. Oikeanpuoleisen kannoin jokin aika sitten Pirilästä kotiin, kun jotenkin vain tiesin tarvitsevani sen - ja kas sitten löytyi kellarista tuo unohtunut viimevuotinenkin ruukku. Ja kävi ilmi, että samalla reissulla ostamani omenankukkakärhö Clematis 'Apple Blossom' ei selviäkään Suomen talvesta ulkosalla (sekin tieto voisi kyllä lukea myyntihyllyn kyljessä). 

Ensimmäinen paikka, jonne ruukut kannoin, oli hiekalla tuossa kesäkeittiön vieressä. Siitä olikin enää pieni askel nostaa ne terassin päälle. Viime kesänä pohdittiin seinän rakentamista tuohon pilarin ja tiilimuurin väliin. Seinä olisi hyvä, jotta siitä ei kuljettaisi läpi ja kolhittaisi päätä ylempänä roikkuviin Ikea-keittiötarvikkeisiin ynnä muihin. Mutta hetkinen, ruukuthan ajavat saman asian, ei siitä kukaan läpi kävele. Ja kuinka sattuikaan, ne ovat samaa sävyä terassin harmaan puunsuojan kanssa.

Rakensin betoniraudoista molempiin ruukkuihin pienet köynnöstuet ja istutin muiksi kasveiksi kumpaankin kirjavalehtistä murattia ja lumihiutaletta, jotka molemmat saattavat myös talvehtia kellarissa. Muratti minulla onkin aikaisemmin talvehtinut kellarissa, mutta lumihiutaletta en ole vielä kokeillut.

Puutarhakaverini Miisu tykkää tästä suojakankaasta, jonka laitoin ensimmäisinä öinä köynnösten suojaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit!