17.5.2012

Kuvia keskeltä viikkoa

Tänään odottelin tihkusateen muuttumista kunnon ropinaksi ja siinä odotellessani paiskoin puutarhatöitä koko päivän. Pienet pisarat eivät haitanneet eivätkä paljon kastelleetkaan mutta hiostava takki ja hiostava ilma yhdessä kastelivat takin sisäpuolelta... Hommia riitti, koska niitä on rästissä niin paljon alkukeväältä. Enkä ehtinyt kuvaamaan, tosin pilvinen pisarasää ei ehkä olekaan hyvä kuvaamisen kannalta. Eiliseltä ja toissapäivältä löytyi kuitenkin muutama kuva.

Tulipa 'Ollioules' tuntuu oikealta valinnalta tähän pihaan - kun katselen pääovemme suunnasta terassin-jne alapuoliseen kukkapenkkiin, näen ensin nämä tulppaanit, sitten sinisenä hehkuvat kevätkaihonkukat ja vielä kolmantena niiden takana kosteassa penkissä valkonarsissit. Väriyhdistelmä tuntuu niin oikealta kuin olisin osannut ajatella sitä näitä istuttaessani. Yritin kuvatakin yhdistelmän mutta en ollut tyytyväinen lopputulokseen - ehkä yritän huomenna uudelleen.

Vanhat valkonarsissit eilen puoliksi auki, tänään jo kaikki auenneina. Niitä on niin paljon, että tuoksuvat jo melkein liikaa. Minä en pidä liljojen hajusta enkä liljoista muutenkaan - paitsi narssisseista ja ehkäpä myös gladioluksista.
Suklaakirsikan ympärille keltaisten trumpettinarsissien on eksynyt tällainen kaksivärinenkin.

Villiviinit ovat selvinneet hyvin talvesta istutuslaatikoissa ja availevat silmujaan. Samoissa laatikoissa pikkutalviot sen sijaan näyttivät lumen sulettua vielä jossain määrin eläviltä mutta nyt enää eivät. Olenkin suunnitellut hankkivani jotain kesävihreää tai -valkoista istutuslaatikoiden pintaa peittämään. Täytyy tosin silti tarkkailla, tuleeko sieltä vielä jotain pikkutalvion alkuja, vaikka hiukan epäilenkin. Muualla pihassa sekä siniset että violetit pikkutalviot ovat kukassa ja puskevat uutta alkua koko ajan esiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit!