28.9.2011

Pensasmustikoita

Kun kellarin oven oikealle puolelle syntyi extempore ruusupenkki niin vasen puoli puolestaan näytti siltä männyn juurella kasvavine luonnon mustikoineen, että halusin kokeilla sinne pensasmustikoita. Elokuussa tilasin netin kautta yhden Ainon ja yhden Alvarin ja Tarjoustalon alelaarista löytyi pilkkahintaan huonossa hapessa oleva North Blue, jota päätin kuitenkin kokeilla. Ja kun puhuin suunnitelmastani äidilleni niin yllättäen hän taas lykkäsi minulle lisää taimia eli hyväkuntoiset alesta ostamansa kaksi yksilöä samaista North Blueta.
 

Laitoin pensasmustikoille runsaasti turvetta ja vielä niiden juurelle havupuukatetta. Saa nähdä, onnistuuko metsämansikoiden kasvattaminen tuolla havupuukatteen seassa, niitäkin laitoin sinne nimittäin ennen kuin muistin koko katetta.

Ensimmäisen valokuvan otin syyskuun alussa pian saatuani istutusalueen valmiiksi. Kaksi jälkimmäistä ovat eiliseltä.

 


Mies keksi käyttöä muurikivien mutterinmuotoisille kansikiville, joita jäi vähän yli tästä kellarimuurista. Itse vastustelin ensin, mutta sitten totesin, että saahan jossain vähän linnatunnelmaakin olla - miksei sitten tässä muurissa. Muurikivet olivat näppäriä käyttää, mutta yhtään enempää tällaista en kuitenkaan pihaani haluaisi, sillä jotenkin vain tänne maalaispihaan metsän keskelle sopivat paremmin luonnonmukaisemmat rakenteet, ainakin minun mielestäni.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit!