21.6.2014

No onkos tullut...

Tänään tuli jälleen rakeita eikä puutarhasää muutenkaan ollut mitenkään parhaasta päästä. Sain kuitenkin yrttipenkin kunnostuksen hoidettua loppuun. Sen oli vallannut liiaksi pyöröminttu (olettavasti), jonka kitkin pois jo pari viikkoa sitten sekä jokin ajuruoho (ehkä nurmiajuruoho), jonka myös olin aikanaan istuttanut sinne aivan tarkoituksella. Nyt päätin tehdä tilaa myös yksivuotisille kasvatuksille.



Samalla otin kaikki yrttipenkin oikean ja yläreunan turveharkot pois ja korvasin ne erikokoisilla ylijäämäharkoilla ja puupilarin pätkillä. Vasempaan reunaan jäi pari turveharkkoa, koska en löytänyt niille sopivia korvaajia. Pois ottamani turveharkot menevät uusiokäyttöön iloisten värien penkin reunuksiksi, siellä tuskin ajuruoho haittaa mitään. Yrttejä en yrttipenkkiin kylvänyt vaan salaattia, punajuurta ja keltajuurikasta.



Kun kuljin kameran kanssa katsomassa, mitä puutarhasta tällä hetkellä löytyy, tajusin vasta, että tämä kesäkeittiötammen juurella kasvava kärhö ei todellakaan ole sitä, mitä lapussa lukee (Clematis 'Miss Bateman'). Kukka on aika surkean näköinen, sillä se on osin lojunut maassa ja jokin öttiäinen on kenties syönyt sitä mutta eiköhän sieltä vielä tule kauniimpiakin. Kukka muistuttaa tässä vaiheessa hiukan Multi blueta, jollainen on ihka ensimmäinen kärhöni. Multi blue on muuten erittäin myöhässä tänä vuonna, vasta muutaman sentin mittaiset alut pilkistävät mullasta. Toisaalta se kukkii yleensä pitkään eli ehkä myöhäisyys ei nyt haittaa.


2 kommenttia:

  1. Sää on kyllä ihan pyllystä...megapyllystä! Ei oikein näytä Miss Batesmannilta, lähinnä multibluelta tuo kärhö.

    VastaaPoista
  2. Mua surettaa säässä sekin, että kun tänä vuonna olen löytänyt itsestäni edes hieman intoa syötävien herkkujen kasvattamiseen avomaallakin mutta eihän näin kylmällä mikään idä eikä kasva kunnolla.

    Jos kumma kärhö onkin Multi blue, se ei lainkaan haittaa, vaikka yksi sellainen jo onkin :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit!