13.6.2014

Sadepisaroiden lomassa

Viimeisen kahden vuorokauden aikana meillä on satanut kai jo lähemmäs 40 milliä. Eipähän tarvitse kastella muutamaan päivään, kun tuo ajan ja määrän suhde on sellainen, että takuulla on imeytynytkin maahan...

Sadepisaroiden lomassa kurkistin, mitä puutarhasta löytyy. Kesäkeittiöpenkissä kukoistavat rönsyakankaalit ja muutenkin näyttää rehevältä.
Pääsin hiljattain käsiksi ihaniin rautaromuihin. Lammasaitaverkkoa olen tällä viikolla viritellyt useammankin elävän tai entisen puun ympärille kärhötueksi.
Nämä pari vuotta sitten askartelemani kärhötuet saattaisivat hyötyä jostakin verkosta välissään. Täytyy miettiä toteutusta.Kotkansiipien vierestä löytyi yllätys. Kärhön Clematis 'Guernsey Cream' ihan ensimmäinen kukka tässä pihassa oli auennut. Aurinkoisena päivänä se olisi varmaankin vielä avonaisempi ja terälehtien vihreä raita näkyisi, mutta kaunis se on toki näinkin.Vuorikaunokki on kukkinut jo jonkin aikaa. Sen ripsuisessa olemuksessa on jotain viehättävää, vaikka aivan ensi kohtaamisella en siitä pitänytkään. Parasta siinä on helppohoitoisuus.


Tässä yksi pihan monista erilaisista akileijoista. Akileijan yksi englanninkielinen nimitys on muuten Granny's Bonnet eli isoäidin myssy. Aika kuvaava, vai mitä.


Juhannuspionin nuput ovat jo varsin lähellä avautumista.


2 kommenttia:

  1. Kaunista! Komeat kotkansiivet ja paljon nuppuja pionissa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Joku kumma vähättelijä minussa tietysti sanoo, että niin mutta ystävän kotkansiivet olivat jo viikko sitten paljon isompia ja toisen ystävän jalopioneissa oli jo isommat nuput kuin meillä tässä aikaisessa pienessä ihanassa maatiaisessa eli juhannuspionissa... mutta oikeasti iloitsen kyllä näistä. Kiva kun kävit.

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit!