27.5.2011

Sydämellisiä kuvia

Vajaassa vuodessa tapahtuu paljon. Tämäkin sydämenmuotoinen patjarikkoalue näytti 22. elokuuta viime vuonna istutushetkellään paljon vaatimattomammalta kuin nyt, kuten alimmaisesta kuvasta näkee. Miltähän se näyttää ensi elokuussa... Tämä on muuten oikeastaan Kuopuksen ja Kolmosen kukkapenkki, sillä he asettelivat suuren osan kivistä paikalleen. Minä vain vähän auttelin, että sydämen muoto pysyi.

 


Tämä myös syntyi aivan suunnittelematta, kun terassin-jne takana oleva sorapatjan reuna näytti liian autiolta. Tässä on siis vain varsin ohut kerros multaa ja alla sorapatja. Sijainti suhteessa muuhun pihaan näkyy oivasti tässä kuvassa. Oikealla olevassa penkissä edessä keskellä mantsuriankirsikka, (Prinsepia sinensis) joka ei nyt tässä kuvassa kunnolla erotu.

 


Naapurilta saatujen patjarikkojen väreistä ei ollut tietoa mutta näköjään niitä on sopuisasti sekä valkoista että tummanpunaista. Punainen aloitti kukkimisen hiukan myöhemmin. (Takeita ei muuten ole kaupasta ostetuistakaan - mielestäni piti olla ihan selvää, mitkä kivikkokukkaryhmän patjarikoista ovat punaisia ja mitkä eivät mutta sekaisin niitä siellä on.)

 


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit!