24.5.2011

Perhospuutarha

Olen toivonut, että puutarhastani tulisi perhosia houkutteleva puutarha. Ja onhan niitä täällä nähty paljonkin. Jostain syystä en kuvitellut sammalleimuja erityisen houkutteleviksi perhoskasveiksi. Ne ovat kuitenkin osoittautuneet sellaisiksi. Viime kesänä huomasin komean ritariperhosen sammalleimuissa ensimmäistä kertaa (kuten blogin yläbannerin kuvasta näkyy) ja taas sama tänään.

Viimekesäinen ritariperhoskuvani on päivätty 16.6. Olin siinä vaiheessa toki jo nähnyt niitä useina muinakin päivinä mutta en varmastikaan viikkoja aikaisemmin. Yläbannerin kuvan ritariperhonen oli nautiskelemassa noissa sinisen sävyisissä sammalleimuissa, jotka eivät tänä vuonna vielä edes ole kunnolla kukassa. Nyt siis jo 24.5. voin kirjata ritariperhoshavaintoni - ja tässä monta kuvaa todisteeksi siitä, sillä ryntäsin heti kameran kanssa ulos, kun ikkunasta näin komeiden suurien siipien lepattelevan kivipenkereen luona.

2 kommenttia:

  1. Ritariperhonen on tosi kaunis.
    Jossain ohjelmassa sanottiin, että perhoset on hävinny 90 prosenttisesti. Kuulin vain ohimennen, en muista mistä ajoista lähtien. Mutta kyllä meillä ainaki nokkosperhosia on täällä ihan mukavasti.

    VastaaPoista
  2. Eve, voisiko ihan oikeasti olla niin paljon perhosia hävinnyt? Itse en ole tänä vuonna vielä tainnut nähdä nokkosperhosia mutta kaikenlaisia sitruuna- tms. perhosia liitelee. Ja sitten tuo ritariperhosihanuus, joka viihtyy täälläpäin, koska joki ja sen lisääntymiskasvi suoputket ovat lähellä. Viime vuonna se tosin erehtyi, koska sammalleimuista löytyi yksi toukka...

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit!