2.5.2011

Viime kesän ja tämän kevään istutuksia

Loppukesästä istuttamani imikät näyttävät jo tältä kukkanuppuineen, vaikka ne olivat vain sekalaisia juuren paloja! Aina tämä kasvunihme jaksaa yllättää. Nämä siis äidiltäni saatuja, olisivatkohan lehtoimiköitä...
 

 

Sammalleimujen kuivumiselta ei voine välttyä. Tässä vähemmän kuivia versoja, joista olen jo pahimpia karsinut pois.
 


Samalla huomasin, että osassa sammalleimuista on jo isot nuput. Jos ilma taas lämpenisi, ne aukenisivat jo ihan pian...
 


Kaikenlaista muutakin löytyi. Komeamaksaruoho aloittelee kasvuaan ja ison maksaruohon alkuja löytyy sieltä täältä samoin kuin koivun taimia tai muita kasveja, joita en muista istuttaneeni. ;) Syksyllä runkohalkeamastaan lääkitty loimaankoivu on ihan hyvin hengissä ja hiirenkorvalla, vaikka aina vain hentoinen ja tukea kaipaava varreltaan. Kellarissa jälleen talvehtineista ruukuista tämä muratti näyttää oikein hyvältä ja ruusutkin alkavat kasvaa, mutta laventeleista ei vielä näe, mitä tuleman pitää, kuten ei myöskään siitä keijunmekosta, jonka siis muistin laittaa kellariin. Keijunmekkoruukku on nyt sisällä talossa, koska ei se vielä kestäisi näitä hyytäviä ulkolämpötiloja.
 


Ensimmäinen kesäkukkaistutukseni sen sijaan kestää viileää. Kerrankin tyydyin orvokkeihin ja pääsin laittamaan ne ruukkuun jo näin varhain.
 


Aloitin kerrankin istuttelut muutenkin jo keväällä toisin kuin aiempina vuosina. Nimittäin jälleen oli tarjolla runsaasti taimia äidiltäni, jotka piti ottaa juuri nyt hävityksen alta talteen. Myrkkykukkien penkki sai tyhjälle reunalleen turvallisiakin kukkia, kun istutin sinne koko joukon jättilaukkoja. Niitä jäi vielä siitä ylikin ja loput pääsivät autotallin taakse "joutomaalle" ruusun ja hortensian väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit!