23.6.2012

Juhannuksen kunniaksiJuhannuspioni aukaisi ensimmäisen kukkansa juhannuksen kunniaksi. En muistakaan, onko mikään pioni vielä koskaan kukkinut minulla (paitsi yksi ostohetkellä, muut ovatkin saatuja), tosin viime vuonnahan kesäkuu meni muilla mailla ihan juhannukseen asti. En muuten muista, olenko suviruusujenkaan kukintaa vielä nähnyt ennen tätä juhannusta, mutta eilen huomasin nuppujen auenneen. Suviruusuja ja juhannusruusuja en kuitenkaan muistanut kuvata. Monessa paikassa juhannusruusu kukkii jo reilusti ennen juhannusta mutta meillä se siis juuri ja juuri ehtii juhannukseksi - en tiedä, muuttuuko tämä, kunhan pensaat kasvavat kokoa ja vanhenevat.

Juhannuksen kunniaksi kunnostin pionipenkkiä, vaikka oikeastaan olisi ollut kiireellisempiäkin puuhia ennen ensi viikonlopun rippijuhlia (Kakkosen vuoro, neljä vuotta sitten viimeksi Esikoisen juhlat). Raavin rikkaruohoja pois ja laitoin penkkiin Kolmosen avustuksella reilun kerroksen kuorikatetta. Katetta jäi sen verran, että yritinpä saada sen pysymään ruusupenkissäkin maanpeiteruusujen tyhjässä välissä. Saa nähdä, kuinka katteen käy. 

Kosteassa penkissä kukkivat nämä kurjenmiekat, ovatko sitten nimeltään saksankurjenmiekkoja vai tarhakurjenmiekkoja vai mitä. Varmaan kaikenlaista muutakin pientä katseltavaa olisi, mutta ei oikein ole aikaa kulkea kamera kädessä. Tuntuu niin keskeneräiseltä taas koko puutarha, vaikka pitäisi olla tyytyväinen siihen, mitä on saanut aikaiseksi...

2 kommenttia:

  1. Loistavaa! Olen jo pitkään pohtinut, että pitäisi määrittää meidän talon kupeessa kasvavien pioneiden laji, mutta tästähän se selvisi kertarytäkällä :) Olen siis onnellinen vanhan maatalon pihapiirissä ikuisuuden kasvaneiden juhannuspionien omistaja! Jesh!

    VastaaPoista
  2. Hei PilviPulla, kiva että oli apua! Sekä itse kasvi että nimi ovat äidiltäni saatuja. Olen huomannut googlailemalla, että juhannuspionia nimitetään joskus myös kirjakaupan pioniksi. Kyseessä on siis maatiainen, matala ja aikaisin kukkiva pioni. Aika ihana minusta.

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit!