3.6.2012

Julman kylmää

Ulkona on ollut julman kylmää jo useamman päivän, tänäänkin vain noin 7 plusastetta ja sadetta. Eilen tässä pihassa satoi 14 mm, tänään ei niin paljon vielä ole tullut muuta nytkin ripsuttelee enkä voinutkaan lähteä kuvaamaan. Viime tiistain valokuvakansiosta löytyi kuitenkin muutama mielenkiintoinen kuva.Jo useamman vuoden vanha kärhöni Multi blue ei petä nytkään. Se puskee esiin runsaasti versojaan ja nuppujakin jo näkyy. Kaikki muutkin kärhöt ovat näyttäneet hyviä elonmerkkejä: pihlajan juurella kivipenkereen jatkopalassa viime syksyn alesta puolikuolleena ostettu Jackmanii, ruusupenkkiin pihlajan juurelta siirretty Piilu, kellarin tuuletusputken juurella Hagley Hybrid ja Guernsey Cream. Viimeksi mainittu ei tosin tällä hetkellä näytä hyvältä, olisikohan se rouhiintunut, kun laitoin kellarinputken ympärille uuden kokokorkean verkon kärhöjen kiipeämistueksi. Toivottavasti sekin kuitenkin jää henkiin. 

Viime viikonloppuna kivikkokukkapenkistä kellarin takareunalle siirtämäni kissankäpälät tarvitsivat  kastelua, jonka jälkeen ne taas jaksoivat nostaa kukkavartensa terhakkaasti ylös. Viime vuonna istutetut pari kissankäpäläpehkoa sen sijaan näyttivät aika surkeilta (kyseisessä kohdassa on kovaa maata enkä ole laittanut siihen mitään lisämultaa enkä myöskään läpäisevämpää hiekkaa, josta nämä varmaankin pitäisivät, mutta kun oikein mikään ei tahdo pysyä niin kaltevalla pinnalla) mutta oli niihinkin pari kukkaa ilmestynyt. 

Nämä kääpiökurjenmiekat siirtyvät kesän aikana uuteen kukkapenkkiin tästä purettavasta kivikkokukkapenkistä. Sinne ehkä päätyvät myös kivipenkereen jatkopalan iirikset. 

Terassin-jne alapuolisen perennapenkin kirjavat kuunliljat näyttävät jo hyvältä. Samaisesta penkistä katkaisin eilen illalla kaikki tulppaanin (Ollioule) varret, kun terälehdetkin olivat sateessa pudonneet. 

Ukkolaukat Jättilaukat istutin muistaakseni jo toissavuonna mutta ne eivät ole kertaakaan vielä kukkineet. Kukkavarren korkeus taisi olla aika vajaa, mutta joka tapauksessa kukkia on tulossa. 

Pioneissakin olen huomannut kukkanuppuja, siis muissakin kuin aikaisessa maatiaislajikkeessa juhannuspionissa. Muistaakseni pionitkaan eivät ole vielä tässä pihassa kukkineet ja viime kesänähän siirsin niitä taas vähän ja hankin lisää. Nyt ehkä kukkaloistoa luvassa.

2 kommenttia:

  1. Meillä tuli pe ja la välisenä yönä 35mm vettä! Ei tarvitse kastella vähän aikaan. =)

    VastaaPoista
  2. No just, Cosmos, teillä tulikin oikein kunnolla vettä. Tämä meidän pihamme on sellaisessa paikassa harjun kupeessa, että sateet usein kiertävät tämän. Naapurissa asuvat vanhempani ovat seuranneet sademääriä jo pitkään säännöllisesti ja todenneet sen... Voi olla, että parin kilometrin päässä tulee useita millejä enemmän. Ja kiva muuten, kun kommentoit niin löysin blogisi uudelleen. Mietinkin päivällä, että minulla oli vielä jokin mielenkiintoinen blogi hukassa, kun tein tuota blogilistaa sivuun.

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit!