27.6.2010

Välitunti puutarhanhoidosta

Muutamina kesän päivinä olen puuhastellut ulkona (ja sisällä) muutakin kuin puutarhanhoitoa. Vuonna 2003 käytettynä ostamamme leikkimökki näytti kovin ankealta: sen täytti pieni pirttipöytä penkkeineen, seinät olivat karkeaa sahalautaa ja kaikeksi kummastukseksi sen lattia oli maalattu punamullalla, joka tietysti tarttui kaikkeen alkaen kengänpohjista. Niinpä raahasin pirttipöydän pois ja Kakkonen aloitti katon maalauksella, minä jatkoin katon loput kerrokset, seiniin talon ulkomaalia (Uulan petrooliöljymaalilla kertaveto ja hyvä tuli) ja vielä lattiaan varastosta löytynyttä betonilattiamaalia (käy myös puupinnoille). Siinä on hyvätkin puolensa, että kaikenlaisia tarvikkeita on jäänyt varastoon lojumaan.

Kakkosen koulussa tekemään hyllyyn vihreää maalia pintaan, samoin Miehen vanhaan tosivanhaan yöpöytään. Jyskistä pikkusohva/penkki, Ikeasta lasten tuoli, talosta sohvan viereltä taitettava sivupöytä (alunperin Ikeasta sekin, itse käsitelty OsmoColorin vahalla), Ikean kankaista tyynynpäälliset ja patalaput. Pöytäliina on Ikean tabletti. Leikkimökin nuori emäntä hoitaa vaihtuvat kukkakimput pöydälle.

Perhostarrat tarttuivat mukaan Amerikan matkalla, ovat alunperinkin seinätarroiksi tarkoitettuja mutta ostin ne merkitäkseni matkalaukun muista laukuista erottuvaksi. Ikkunaseinällä on verho koko matkalla, se mummun verhon jämäpala. Toisen ikkunan päällä pätkä pitsiä paikallisesta askartelukaupasta. Mummulta joutavaksi jäänyt hylly ja meidän entinen itse tekemämme puinen "lääkekaappi". Oikeita ja leikkiastioita Ikeasta. Yksi uusi ja yksi vanha naulakko. Uudessa muuten roikkuu lapsena lahjaksi saamani huivi, siis jostain 70-luvulta...

Mökin kuistilla Kuopuksen äitienpäiväksi kerhossa kylvämiä orvokkeja, amppelimansikka ja värilajitelma ahkerialiisoja. Seinustalla on myös ruusupapuja. Minä onneton kalautan pääni mökin peltikaton kulmaan liian usein kukkia kastellessani, mutta en uskalla jättää kastelua pelkästään lasten vastuulle. Hilseilleen ulko-oven voisi maalata sisä- ja ulkopuolelta, jos jaksaisi.

Enää puuttuu räsymatto lattialta (mummu on luvannut etsiskellä varastoistaan) ja ex-yöpöydän eli hellan pinnasta "levyt" (ajattelin mustaa kontaktimuovia, onkohan sellaista) ja säätönapit. Leikit maistuvat ihan toisella tavalla kuin ennen remonttia.

 


 


 


 


 


 

4 kommenttia:

 1. Siis voi elämän kevät miten ihana! Jos mulla olisi moinen ollut lapsena... itse näen omastani painajaisia, kun oli sisältä niin iloton, täynnä hämähäkinseittejä ja ampiaisenpesiä :D ainut mikä tuossa enää silmään iskee on tosiaan ulko-ovi, mutta kukapa sitä tuijottaa kun sisätilat ovat noin ihanat <3

  VastaaPoista
 2. Voi miten sievä siitä tuli! Mukavia leikkejä tiedossa :)

  VastaaPoista
 3. Voi kiitos Kukkahattuneiti ja lepis. Esikoinen, joka täytti pian leikkimökkiremontin valmistumisen jälkeen 17, kysyi saako hän muuttaa sinne... Hiukan harmitti, etten osannut ryhtyä tähän remonttiin silloin, kun hän ja Kakkonen oli pienempiä, mutta toisaalta meillä oli silloin talonrakennus menossa eli vähän isommat asiat rasittamassa.

  Se mikä valokuvassa ei näy ulko-oven ulkopuolesta on, että Esikoinen ja Kakkonen ovat joskus aikanaan kirjoittaneet hilseilevään maaliin "Tervetuloa" sievällä lapsen käsialalla. Niin että raaskiiko sitä maalata... ;)

  VastaaPoista
 4. Onpas siellä nättiä. Uskon, että leikkiminen on todella hauskaa freesatussa leikkimökissä, jossa on kaikki tarpeellinen

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit!