16.6.2010

Tänään

Kitkin rinnepihasta pensaiden väleistä käteni kipeäksi, ja vielä jäi sitä työtä jollekin toiselle päivälle.

Kysyin jälleen kerran yhden äidiltä saamani kasvin nimeä ja kirjoitan sen nyt muistiin, etten unohda: kivikkosuopayrtti. Se kukkii kivipenkereessä juuri nyt vaaleanpunaisin kukin.

Siirsin yhdeltä naapurilta saamani kaksi komeaa komeamaksaruohopuskaa kuitenkin kivipenkereen alaosaan. Niiden aiemmalle lyhytaikaiselle sijoituspaikalle eli sinne puulavan kainaloon laitoinkin eilen puutarhakaupasta löytämäni harmaa-ajuruohon (Thymus praecox 'Red Carpet').

Pääsin tunnistus- ja kuvausetäisyydelle ritariperhosesta. Se on liihotellut pihassa useampanakin päivänä, mutta olen nähnyt sen vain ohimennen ja ihmetellyt sen valtavaa kokoa. Se näytti tykkäävän viimeisistä kukkivista sammalleimuista.

Ajattelin, että kaunis ja hyvinlevinnyt keltamaksaruohoni ei harmillisesti oikein soinnu yhteen sammalleimujen kanssa, mutta onneksi niiden kukinta on enimmäkseen eri aikaan. Kahden värisiä sammalleimuja on enää kukassa ja hyvä niin, sillä ensimmäiset maksaruohon kukat ovat avautuneet, ja pelkistä nupuistakin kuultaa läpi keltainen väri.

 


 


 

2 kommenttia:

  1. Maksikset siis kukkivat täälläkin :)
    Ahkeraa puutarhurointia. Pitäisiköhän joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Lepis, kuvanottohetkellä kukki vasta tuo kuvan pieni mätäs, nyt jo enemmän. Ja on näköjään levinnyt jo vähän liikaakin, meinaa syödä elintilan sammalleimuiltani, jotka ovat kyllä maksaruohoa rakkaampia minulle. Täytynee alkaa rajoittaa kasvustoja ;)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit!