18.6.2010

Tulppaanimaasta

Sain tänään yhden syyn odottaa syksyä: Mies kävi tulppaanimaassa lyhyellä työmatkalla ja toi tuliaiseksi tulppaaneja, kuten olin toivonut. Olin etsinyt hänelle tiedot parista erityisesti toivomastani lajikkeesta, JOS niitä löytyisi. Ei löytynyt mutta yleispyyntöni sen sijaan toteutui eli jos ei niitä tiettyjä niin sitten mitä tahansa punaisia :) Niinpä tuossa paketissa odottaa syksyä parikymmentä Tulipa Triumph 'Leen van de Mark' -tulppaanin sipulia. Minulle sopii hyvin nyt, kun suunnittelen uusia kukkaistutuksia, että nämä ovat jo valmiina. Ja ihan kauniita ovat kuvan perusteella.

Leen v/d Markin tietoja googlatessani eksyin sivuille, joilla puhuttiin sipulikukkien istuttamisesta kerroksittain. Eli kun istutussyvyys on eri ja kukkimisaika samoin eri niin miksei voisi istuttaa vaikkapa ruukkuunkin kerroksittain. Tosin nämä ohjeet olivat keski-eurooppalaisia eli en tiedä, voiko ruukkuistutusohjeita suoraan soveltaa pohjoiseen Suomeen. Muuten voisi kyllä kokeilla... vaikkapa krookukset tai lumikellot ensin kukkimaan, sitten nämä punaiset tulppaanit, ja sitten kesäkukat peittämään kuihtuvat varret. Harkintaan.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania tulppaneja olet saanut! :) Kyllä niitä ruukutusohjeita voi soveltaa myös Suomeen :)

    T:Luonnolapsi :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos tiedosta Luonnonlapsi. Täytyykin sitten pikkuisen harkita myös ruukutusvaihtoehtoa. Tosin minulla on tänä kesänä viimein tulossa tuohon joutomaalle paikkoja kaikenlaisille kukkiville kasveille eli saattavat ruukut jäädä vielä mietintään.

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit!