3.8.2014

Kärhöjen kukintaa

Kun katson pihaani, näen vain muutaman hassun kärhön, jotka eivät vielä ryöppyä edes pieninä kukkaputouksina. Kun katson kärhöluetteloani, se väittää lähes kolmeakymmentä lajiketta.

Tänään laskin, kuinka monessa kärhössä on kukkia (avoinna) tällä hetkellä. Yhdessätoista. Niistä tosin viisi on uusia tämän kesän hankintoja. Kukassa on Beautiful Bride, Aljonushka, Piilu, Multi Blue, kiinankeltakärhö, mantsuriankärhö, mahdollisesti toinen Multi Blue, Mrs Cholmondeley, Etoile Rose, Hagley Hybrid ja kellokärhö Alba. Nuppuja on parissa muussa. Odotusta on ilmassa.

Clematis 'Piilu' kukkii samassa kärhötuessa kuin 'Guernsey Cream', joka kukki kesäkuun lopulla. Kaikki kukat eivät mahdu tähänkään kuvaan, niitä kiipeilee vielä betonirautaobeliskin toistakin rautaa pitkin.
Kellarin tuuletusputken päällä 'Hagley Hybridin' ja kellokärhö 'Alban' seurassa kurottelee kohti korkeuksia hentoinen viinikärhö, jonka ostin kaksi vuotta sitten eräästä avoimesta puutarhasta piskuisena siementaimena. Pian saan nähdä, millainen se on!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit!