12.8.2014

Betonihommia

Alkukesästä tein ensimmäisen betoniaskarteluni eli lintualtaan. Aikaisempia betoniin läntättyjä kädenjälkiä, joita on tehty milloin mihinkin, en laske vielä oikeaksi betoniaskarteluksi.

Elokuun alussa harjoittelin lisää. Kapeampaan terassikukkapenkkiin tein reunuksen betonista. Samalla syntyi muutama betonikivi mm. Oivariini-rasioihin sekä iso kukka isomman terassipenkin turveharkkoreunuksen toiseen päähän kärhön 'Etoile Rose' alapuolelle.

Kukkapenkin reunuksen ja kukan tein käyttäen muovista reunanauhaa muottina. Kukkapenkin reunuksen tekoon nauha ei ollut hyvä, koska toisella puolella oli vain tyhjää tilaa eli se olisi pitänyt saada todella hyvin tuettua. Vaikeuksista huolimatta reunuksesta tuli varsin kelvollinen.Kukkakoristeeseen Kuopus raaski antaa vaaleanpunaisia pikkukiviään koristeeksi. Suunnittelimme hänen kanssaan, että kukan voi maalata tai jos haluaa muuttuvan ratkaisun, värittää katuliiduilla. Kukka olikin väritettynä iloisen kirjavaksi, kunnes viimeöinen sade huuhtoi osan väreistä pois. Kuvassa näkyy vielä muotti, joka on sittemmin poistettu.Näin söpö pikkukukka tuli, kun käytti muottina soijajäätelön rasiaa. Rasian pohjalle laitetut pikkukivet upposivat liian syvään, tosin ei niitä tässä olekaan kuin viisi kpl.Minun oli pakko kokeilla myös raparperinlehtilaattoja. Näyttää erilaiselta kuin kavereilla.Kärhö 'Etoile Rose' on pudotellut terälehtiään betonikukan keskustaan. Oikealla puolella näkyvät pikkukukat ovat posliinikukan kukinnoista. Se kukkii jo toistamiseen tänä kesänä usean kukkaryppään voimin ja kukkien voimakas tuoksu alkoi käydä taas liiaksi nenääni, joten leikkasin kukat irti ja toin ne ulos pörriäisten iloksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit!