1.5.2014

Kevättöitä aluillaan

Pihaa ei ole joka puolelta vielä haravoitu mutta olen silti tehnyt yhden uuden kukka-alueen ja aloittanut toisen valmistelut. Tai ensimmäisestä toki vielä puuttuu kasveja mutta pääpiirteittäin se on tehty. Siis pihan ylälaidalle atsaleapenkin vasemmalle puolelle jo viime kesänä suunnitellusti istutin mantshuriankärhön ja toisaalta pihasta kärhön 'Blekitny Aniol' ja yhden uuden kärhön sekä myös ruusuryhmästä sinne liian voimakaskasvuisen punalehtiruusun. Blekitny Aniol on tikapuiden alla.

Ränsistyneen sahaustelineen alle istutin muualta pihasta väliaikaisista varastoista sinisen ritarinkannuksen, aito(?)ukonhatun ja valkoista ukonkelloa. Vielä tähän tarvittaisiin muuta, suunnitelmissa ainakin vaaleaa isotähtiputkea (siementaimia äidiltäni) ja ehkä jotain muuta. Muualta siirsin myös pihatöiden alta valkovuokkoja tähän lisää.
Atsaleapenkissä kukkivat keltanarsissit. Kumpa tänä vuonna myös atsaleat kukkisivat. Ainakaan ne eivät näytä kauhea syödyiltä nyt. (Pitäisikö niitä suojata tuhoeläimiä vastaan, vai...)Puutarhanhoidossa maltti on valttia. Tämänkin istutusalueen keksin oikeastaan vasta nyt, viime kesänä olisin kuvitellut siihen ihan toisenlaista. Ja nytkin suunnitelmat ovat vielä vaiheessa. Putki mallaa tulevan lintualtaan (juoma&kylpy varren päässä kissalta suojassa) paikkaa, iso kuivunut tammenoksa sahattiin juuri majatammesta ja se saa olla tässä koristeena. Suunnitelmat sisältävät tällä hetkellä keltaisia ja oransseja kasveja, joihin minulla heräsi pitkän välttelyn jälkeen nälkä viime kesänä. Valkoistakin voisi olla seurana tasapainottamassa. Talon puoleiseen reunaan siirsin jo alapihan nurmikolta pois likusterisyreenin samalla, kun siirsin sen juurella olleen kärhön.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit!