25.5.2014

Hyviä hellepuuhia

Kasvihuoneen pesu oli tämän hellepäivän paras idea. Vesi viilensi huonetta ja naista - tosin rapakin roiskui. Olisi mm. pitänyt lakaista irtoroskat ensin pois. Lasit kuitenkin tulivat puhtaammaksi ja jossain vaiheessa pääsen sitten siivoamaan myös istutuslaatikot siellä sisällä ja laittamaan kirsikkatomaatit ja chilit isompiin multiin. Kaikki ostotaimia, koska tunnetusti en muista koskaan ajoissa ryhtyä taimikasvattajaksi ja sitten se jää. Tomaatteja on vain kaksi, koska haluaisin jotain muutakin lajiketta kuin mitä tänään tarttui matkaan äänestyspaikan läheiseltä puutarhalta. Ehkä jostain vielä... Suunnitelmissa on myös laittaa kasvihuoneen sisälle varjostusverho, mikä jäi viime kesänä tekemättä, sillä huone kuumenee suorastaan liikaa tällaisilla säillä.

Vähemmän hyvää hellepuuhaa on kasvihuoneen edustan kuntoon laittaminen mutta ryhdyin siihen silti, kun viimein keksin, miten se tehdään. Olemassaolevat kolme Kekkilän kasvatuslaatikkoa siirtyvät siihen jo tämän päivän aikana alareunastaan harkoin kohotettuna. Ne ovat riittävän tukevia, että jatkossa voi vuosittaisen kasvihuoneen pesun ajaksi laittaa pitkät laudat niiden päälle kävelysillaksi.

Eilisiltana löysin koristekirsikka Kevätsuudelmasta (Prunus 'Accolade') yhden tai ehkä kaksi kukkanuppua! Tänään se pullea nuppu on auennut. Ehkä vielä jonain keväänä siis saan nauttia oikein vaaleanpunaisesta kukkapilvestä. Omajuurinen kotimainen kirsikka selvisi kummallisesta viime talvesta hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit!