6.10.2011

Syksy ja kukkasipulit osa 3 eli loppu tältä syksyltä

Mitähän istutettuja sipuleita on vielä jäänyt luetteloimatta? Kultasahramit, joita kylläkin oli 40 kpl eikä "pieni määrä" kuten aiemmin muistelin, pääsivät uuden ruusuryhmän pensaiden väliin. Ruusuryhmässä siis on vähän muitakin pensaita kuin ruusuja, mutta jollain näitä on nimettävä (ja tähän aiheeseen täytyykin palata myöhemmin uudelleen). Samalle alueelle pajuangervon tms. alle istutin valkoisia idänsinililjoja Scilla sibirica 'Alba'. Aiemmin olin sinne istuttanut myös punaisia kasvitieteellisiä tulppaaneja eli nyt siellä on sitten kolmea sipulikukkaa sekaisin.

Keltanarsisseja sain vielä hurjasti lisää ja työntelin ne uuteen atsaleapenkkiin edellisten jatkoksi. Sinne menivät myös hetken mielijohteesta ostetut 10 metsätulppaanin Tulipa sylvestris sipulia. Atsaleapenkissä on nyt siis myös kolmea sipulikukkaa, koska aiemmin olin istuttanut sinne myös matalia kreetantulppaaneja.

Lisäksi sain äitini kautta ainakin sata vuotta vanhaa kantaa olevan kerratun valkonarsissin sipuleita ja sijoitin ne kosteaan penkkiin alapäähän, kun ostetut kerratut valkonarsissit olin jo aikaisemmin laittanut samaisen penkin yläpäähän.

Luulen, että tämän syksyn sipuli-istutukset olivat tässä. Paljon siinä jo oli. Ostettujen määrän voisi laskea, mutta noiden maastakaivettujen määrän laskeminen ei ole käynyt istuttaessa mielessänikään. Kaikenkaikkiaan varmaankin sipuleita hujahti maahan joitakin satoja - se on määrä, jollaisen istuttamiseen en olisi kuvitellut ryhtyväni, mutta johon näköjään helposti sortuu. Toivotaan, että kevät palkitsee tästä hommasta. Vanhoista sipuleista kaikki eivät varmaankaan heti ensimmäisenä keväänä kuki, sillä osa oli varsin pieniä ja laihoja sipuleita. Mutta kunhan ne siinä kesän tai pari lihovat...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit!