23.7.2009

Hyötykasvimaa pienoiskoossa

Hyötykasvimaani on näin pieni tänä vuonna. Viime vuonna yritin enemmän, nyt en jaksanut, koska koko alue, jolla ns. kasvimaa sijaitsi, on vähän vaiheessa. Tämä on ihan hyvä ;) Perustinkin sen vasta heinäkuun alussa.

Kaivon renkaaseen löytyi jostain taimiloppuunmyynneistä haalittuja basilikan taimia pari, yksi pikkubasilika, yksi loppuunmyynnistä löytynyt jonkinlainen timjami (Thymus Faustini), sitten siemenpusseista Thompson&Morganin salaattisekoitusta Herby Salad Mixed (sisältää vihreä salaatti, Mizuna, Rucola, Greek cress, Giant Red Mustard ja Chicory Puntarelle), tavallista Hammenhögsin lehtisalaattia (Lactuca sativa), Weibullsin kiinalaista ruohosipulia (Allium tuberosum) ja olisikohan ollut luomusiemenistä persiljaa tuo yksi rivintapainen, vielä ei lehdistä näe selvästi enkä oikein muista, mitä tuli tehtyä. Katsotaan, mitkä näistä ehtivät kasvaa käytettäväksi asti.
 

Tänään maistelin sekalaista salaattia, oli ihan hyvää. Viime kesänä kylvin rucolaa yksinään, mutta se oli makuuni liian vahvaa. Tässä sekoituksessa tulee sopivasti vahvempia ja miedompia makuja sekaisin.
 

2 kommenttia:

  1. Tuohan on juuri kätevän kokoinen kasvimaa. Tuo otsikossasi oleva särkynyt sydän(?) on yksi lempikukistani :)

    VastaaPoista
  2. Joo, niin se taitaa olla hyvän kokoinen. Tosin kunhan maakellari valmistuu niin ehkä ensi vuonna pitää kasvattaa sitten isommalla alalla sinne täytettä...

    Särkynyt sydän on myös yksi minun lempikukistani. :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit!