18.5.2015

Pensasrinne pahalainen


Viikonlopun aikana tajuntaani iski pensasrinteen kertakaikkiaan kamala kunto. Erityisesti lamopensasangervojen kohta ja kivipuro ovat niin pahasti rikkaruohottuneet, että tekee pahaa katsoa.

Viime kesänä jo mietin, että kivipuro pitäisi kaivaa ylös mutta nyt tajuan, että sama on tehtävä ainakin tuolle lamopensasangervojen osuudelle. Turhauttavalta tuntuu ajatus kaivaa pensaat ylös, kaivaa kaikki rikkaruohonjuuret ylös (sikäli kuin se edes on mahdollista) ja sitten istuttaa samat uudestaan.

Nyt kuitenkin asia kirkastui - eihän niitä tarvitse samalla lailla istuttaa. Täytyy tehdä kunnon muutos, siis sitten kun ehdin ja jaksa. Lamopensasangervojen tilalle voisi tehdäkin paahteisen paikan kukkijoille sopivan penkin ja ne pensaat voisi sijoittaa jonnekin muualle. Tätä täytyy alkaa pohtia... ei kun kasvikirjat käsiin.

2 kommenttia:

  1. Samaa muutosten tuulta myös minulla. Yhtäkkiä kaikki pensaat on väärässä paikassa. Putsaan nyt herukkapensaiden juuristoa kolmatta kevättä peräkkäin ja mietin, että nyt on viimeinen kevät kun tätä näin teen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tuttu tunne :) - kiva toisaalta, etten ole ainoa.

      Poista

Kiitos kun kävit!