31.5.2015

Riemunkiljahduksia

Edistyn hitaasti puutarhassa, vähiä vapaahetkiä en jaksa käyttää täyspainoisesti. Se tuntuu oudolta. Ei tässä tosin mitään projektia juuri ole vaiheessa mutta pelkkä voikukkien katkominen ennen kuin ehtivät siementää tai kesäkukkien istuttaminen tuntuu täyttävän päivän eikä silti ehtivän valmiiksi.

Aina välillä ympäri puutarhaa kulkiessani päästelen riemukkaita jes-ääniä. Aina kun näen jossain epävarmaksi ajattelemassani kasvissa elonmerkkejä, suustani pääsee riemunkiljahdus. Tänään löysin lisää syysleimua 'Starfire', joka oli voinut huonosti liian ahtaassa ja jonka luulin suureksi osaksi kadonneen. Uudesta pionista löytyi vihreää jonain päivänä ja tänä viikonloppuna Kentuckyn sinisateesta, ja kärhöjäkin näkyy nousevan.

Kärhöistä täytyy kesän aikana päivittää lista kunnolla - menetettyjä on toki joukossa. Mutta vielä muutamaan viikkoon ei kannata menettää toivoaan, väitän minä.

Tänään tässä tarha-alppikärhössä, vai lieneekö se kuitenkin kruunukärhö, oli jo melkein aukinaisia kukkia.


2 kommenttia:

  1. Kasvuunlähtö on riemullista aikaa! Ihanaa, että annat kärhöille vielä aikaa. Arempi Piilu tekee komeita versoja, mutta alppikärhössä ei tapahdu mitään. Silmut ovat kyllä vielä pehmeitä joten odotellaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, aikaa todella. Eräänä kesänä ei niin kauan sitten olin leikannut reilusti kuivannäköisiä versoja pois ja luulin Hagley Hybridin jo kuolleen, kun ei sitä näkynyt mutta tuli se sieltä maasta esiin joskus viikkojen jälkeen. Nyt samaisessa on jo vaikka ja mitä lehtiä, kun en ole vanhoihin versoihin koskenutkaan. Kärsivällisyyttä se joskus vaatii mutta kannattaa odottaa.

      Poista

Kiitos kun kävit!