30.5.2015

Koulujen päättäjäispäivänä ja kukkiihan täällä

Kevätjuhlien jälkeen kävelin taas ympäri pihaa, kuten olen tosin tehnyt arki-iltoina melko myöhään kotiin tultuani myös. Päiväaika tuntui paremmalta kuvaamisen kannalta, mutta myös ihan selkeästi siksi, että kukat toki ovat paremmin auki auringonpaisteessa.Tarha-alppikärhön nuput ovat pulleita. Tämä siis ehkä Clematis macropetala 'Propertius'. (Korjaus huom: macropetala on kruunukärhö enkä tiedä, onko tämä tarha-alppikärhö vai kruunukärhö, tietämykseni ei riitä niin pitkälle.)

Kotkansiiven avautuvat päät ovat aivan suloisia, mutta eivät alemman kuvan hiirenportaatkaan auenneina ulkonäössä kotkansiiville häviä.


5 kommenttia:

 1. Upeasti nuppuja kärhössä! Ja tuo tulppaani näyttää kohta syövän verenpisaran, hui.

  VastaaPoista
 2. Komeat kärhön nuput! Kotkansiivet ovat nyt kauneimmillaan.

  VastaaPoista
 3. Hyvä ajatus yhdistää tulppaaneja ja verenpisaraa. Oma verenpisarani on ollut yksinäisessä ylhäisyydesssän ja se saisi tulppaaneista sopivasti seuraa.
  Juuri kuvasin varjossa kasvavaa alppikärhöäni, jossa on muutama pieni nuppu tuloillaan.

  VastaaPoista
 4. Upeat verenpisarat! Ovat kyllä alkukesän upeimpia kukkijoita ja olen huomannut, että paranevat vanhetessaan.

  VastaaPoista
 5. Hups, kiitos kommenteista. Siis muuten arvon kommentoijat, ei verenpisara vaan särkynyt sydän. Olen muuten itsekin joskus seonnut niissä, mutta verenpisara (fuchsia) on Suomessa toki vain yksivuotinen kasvi. Tämä särkynyt sydän on pulskistunut ja viihtynyt jo monta vuotta, mutta kohta lienee jakamisen eli uudistamisen tarpeessa.

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit!