16.7.2014

Pionipenkki

Pionipenkistä on siis ollut nimiä kadoksissa. Olen yrittänyt löytää niitä, mutta ei ihan kaikkien kohdalla onnistu, varsinkaan kun joukossa on sellaisiakin pioneja, jotka eivät näytä tänä vuonna kukkivan. Usein kirjoitan ostettuani nimet ylös tai edes säästän laput mutta pioneista en ole löytänyt mitään dokumenttia. Niistä tosin jokusen olen saanut jakotaimina enkä ostanut tietyllä nimellä.

Ylinnä ja ensimmäisenä kukkijana pionipenkissä on juhannuspioni, jonka kukinta osui tänä vuonna aika tarkkaan juhannukseen. Siinä sekä kokonaiskorkeus että kukan koko on pienempi kuin muissa pioneissa.Juhannuspionien alapuolelta melko keskeltä pionipenkkiä löytyi seuraava kukkija, tämä aniliininpunainen keltakeskustainen pioni, jonka olen ehkä saanut äidiltäni. Sopivaa nimiehdokasta en löytänyt tai samantapaisia oli liikaa. Tämän kukinta alkaa nyt olla loppu.
Aniliinin vasemmalla puolella on vaaleanpunaisena kukkiva kerrottu pioni, joka on muistaakseni ystävältäni saatu. Se on oletettavasti 'Sarah Bernhard', sillä se on varmaankin jo aika vanha ja kyseinen lajike on luemma niiden suosituimpien perinteisten kiinanpionien joukossa.Aniliinin oikealla puolella kukkii valkoinen hyvin kerrottu pioni, jossa on punaisia laikkuja joukossa. Tämä lienee 'Festiva Maxima', joka on myöskin suosittu pioni. En muista sen alkuperää, paitsi jos se olikin tämä, jonka sain ystävältä eikä tuo edellinen.'Sarah Bernhardista' vielä vasempaan on pioni, jonka muistan melko varmasti ostaneeni Terran puutarhaosastolta pari vuotta sitten. Tämä näytti ensin samalta kuin 'Bowl of Beauty' mutta mielestäni vaaleanpunainen on liian hentoa ja löysin netistä myös pionin nimeltä 'Pink Lemonade', joka hiukan soitti kelloja muistissani. Siinä tosin tuo keskiosa ei näytä ihan oikean väriseltä...Lisäksi pionipenkissä näyttäisi olevan yksi tai kaksi vielä kovin pientä pionia, jotka eivät aio kukkia tänä vuonna.

Siirsin muuten juuri pionipenkin alareunaan oregoninlaukat sisääntulopenkistä, jossa ne jäivät aivan isona leviävän vuorikaunokin varjoon. Toivottavasti selviävät hyvin väärästä siirtoajankohdasta huolimatta.

Kokonaisuutena pionipenkki ei ole vielä niin muhkea kuin toivoisin. Ehkä kuitenkin on parempi odotella, että nykyiset pionit pulskistuvat eikä haalia sinne uusia.

2 kommenttia:

  1. Olitpa nopea kommentoija :) Pionin kukat ovat hienoja lähikuvissa mutta kokonaisuutena tämä penkkini on kyllä vielä vähän liian harva mielestäni, siksipä kokonaisvalokuvaa en ottanutkaan. Ehkä jonain vuonna...

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit!