30.7.2014

Heinäkuun lopun kukkijoita

Aamulla kuljin sumusta valkenevassa pihassa kameran kanssa. Mustasilmäsusanna on viimein ehtinyt siihen pisteeseen, ettei kukkia tarvitse enää etsiä suurennuslasin kanssa.
Ruusupenkki näyttää ihan oivalliselta useammastakin suunnasta, tosin sinililjojen varret ehkä kannattaisi jo poistaa.


Kärhö 'Beautiful Bride' oli hyvä valinta maanpeiteruusu 'Satina'n kylkeen.


Aspiriiniruusu ja se ruusu, jonka nimeä en löydä muistiinpanoistani. Muistan kyllä, mistä sen ostin. Olen tosin tutkinut nettiä ja miettinyt, voisiko se olla 'Queen Elisabeth', sillä ominaisuutensa näyttäisivät sopivan siihen ja nimikin tuntuu etäisesti tutulta - siis yhdistettynä ruusuun.


Kukintavuorossa kärhö 'Piilu'.


Kärhö 'Hagley Hybrid' ja kellokärhö 'Alba'.


Kierroksen päätteeksi sumua näytti olevan enimmäkseen enää joen takana.4 kommenttia:

 1. Kauniita kärhöjä!
  Meillä kylmä kesäkuu viivästytti kukintaa. Ostin muuten keväällä tuon 'Beautiful Bride' -kärhön, mutta siihen luultavasti hyökkäsi joku ötö, sillä kasvusto näivettyi :( No, toivottavasti ensi vuonna paremmin, näyttää olevan varsinainen kaunokainen :)

  VastaaPoista
 2. Harmi kuulla kärhötuholaisesta, Pirjo, toivottavasti se siitä vielä elpyy. Pitäisi ehkä mitata kukan halkaisija, se on nimittäin iso. On muuten ainoa kärhöni, jonka olen oikein kuvaston perusteella tilannut.

  Meilläkin mielestäni kukinta myöhäisempää kyllä kuin vaikkapa viime kesänä.

  VastaaPoista
 3. Mustasilmäsusannaa haaveilen ensi vuoden puutarhaani. Tuollaista valkoista versiota en muistakaan, isoäidillä oli oransseja. Ja ne tuntuivat aina tuijottavan niin vangitsevasti...

  VastaaPoista
 4. Hei kulkuripuutarhuri. Minulla on varmaankin toista kertaa valkoinen mustasilmäsusanna, välillä ostan sellaisen ja välillä perinteisen oranssin - vähän mielialan mukaan. Mutta aina ne jurovat alkukesän, en tiedä, onko ruukkuni vääränlaisessa paikassakin.

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit!