7.7.2011

Pieniä puutarhapuuhia

En ole saanut paljon mitään aikaiseksi, mutta sentään olen vähän perkkaillut rikkaruohoja. Eilen myös siirtelin kasveja: jättipoimulehdet "brittipenkistä" myrkkykukkien penkkiin sormustinkukkien eteen, jotta nuo korkeat komistukset eivät ihan kaatuisi tuen puutteessa. Nyt näyttää hyvältä. Samalla siirtyi muutama muukin kasvi. Jotkin kaksi kellokukkaa, joiden nimeä en muista, väistivät jättipoimulehtiä, samoin pari kuunliljaa. Tänään myös reunustin kosteikkopenkin puolitetuilla turveharkoilla, kun en tarkoituksella tehnyt sitä viime kesänä, mutta vapaat reunat eivät enää tuntuneetkaan hyviltä. Nyt tuli siihenkin vähän ryhtiä. Ko. penkki kaipaisi kukkien siirtelyä, samoin alue, jolta jättipoimulehdet lähtivät, mutta jätän ne hommat suosiosta ensi viikon festivaalireissun jälkeiseen aikaan, jotta ei jää perheelle niin paljon kasteluhuolehdittavaa.

Sormustinkukkien kauneudesta iloitsen ja tuli niiden paikkakin vahingossa valittua hyvin: näen ne sisältäkin kodinhoitohuoneen oven ikkunasta. Myöskin kimalaiset näköjään tykkäävät niistä. Väri ei vain näissä kuvissa ole oikea...

 

 Kellarin päällä olevista kahdesta kärhöstä viime kesänä istutettu Hagley Hybrid kukkii jo kovasti.

 Rinnepihassa käy myös kova pörinä, kun kimalaiset ja muut pörriäiset ahkeroivat. Ei ihme, että ne ovat ihastuneita keijuangervoihin ja ruusuangervoihin: katsokaa vaikka viimeisestä kuvasta, kuinka houkuttelevalta ne näyttävät lähietäisyydeltä.

 

 

2 kommenttia:

  1. Nam, nam! Tuolla on varmasti herkkuja! Mukavaa festarireissua :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Lepis! Festarireissusta nautin varmasti ja puutarhakin pärjäilee sen aikaa :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit!