7.9.2010

Kevättä varten

Kevättä ajatellen ostin eilen tulppaanin sipuleita Prismasta. Kodin Kukkien mainos houkutti kasvitieteellisten tulppaanien lajitelmalla, mutta löysin Prismasta mieleisemmällä ja halvemmalla sekoituksen, jossa oli vain kahta punaista (kun sitä nettikaupan sekoituksen keltaista tulipa tardaa eli parvitulppaania en olisi halunnutkaan, sitä minulla jo on jossain hyvin levinneenä). Tässä sekoituksessa on tulppaaneja Tulipa humilis (vai Tulipa hageri?) 'Little Beauty' ja Tulipa 'Little Princess'.

Lisäksi mukaan tarttui sekoitus isoja valkoisia tulppaaneja, siinä nimenä luki vain Tulipa White blend mixed. Kuvan perusteella sekoituksessa on 3-4 eri tulppaanilajiketta, joista yksi näyttää himoitsemaltani vihreäraidalliselta Spring Green -tulppaanilta.

Kasvitieteelliset pääsivät kevätkaihonkukkien väliin mantshuriankirsikan juurelle. Ilmaisu "juurelle" on vielä tosin suhteellista - tämä pensas on vasta parikymmentä senttiä korkea. Valkoiset isot tulppaanit istutin tarhakalliokielojen väliin, toivottavasti menestyvät siinä.

Vielä himoitsen nettikaupan punavihreiden tulppaanien sekoitusta...

2 kommenttia:

  1. Muistathan vielä malttaa istuttamisen kanssa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos muistutuksesta mutta en malttanut, sinne menivät jo. Tää uusi "helleaalto" ei muistunut mieleeni, kun iltahämärällä käväisin ulkona sipulien ja istutuslapion kanssa. Katsotaan, mitä tulee. Täytyy malttaa seuraavien kanssa.

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit!