10.5.2013

Kasvihuonehommia

Syksyllä pystytetty kasvihuone palveli talven siis vain varastona pihakeinulle. Nyt olen alkanut kantaa sinne tavaroita. Ensin asensimme Miehen kanssa parit ostamani hyllyt kasvihuoneen seiniin. Tänään ostin lisää muovilaatikoita, joissa kasvatus tapahtuu - kasvihuoneella kun on kokonaan betonista pohja. Minun oli aivan pakko saada ostaa korkeat vihreät laatikot viiniköynnöksiä varten, kun ne olivat niin kauniin väriset. Ehkä korkeus on myös eduksi, kun toivon viiniköynnösten viihtyvän vuosia ja tuottavan satoa. Vasta yksi viiniköynnös siis hankittu, vaalearypäleinen latvialainen 'Supaga'. 


 

Tänään istutin myös soittokaverilta saadut tomaatintaimet. Ennen mullan kantamista ja istutushommia tosin tartuin poraan: laatikoiden sivuissa aivan pohjan lähellä on nyt sekalaiset sarjat ylivuotoreikiä.

Pari heräteostoskärhöä odottelee kasvihuoneessa öiden lämpenemistä (kun ovat puutarhalla tottuneet puolisisätilaan) ja erityisesti sitä, että keksin, minne ne laitan. Aiemmista kärhölaskuista olen jo kokonaan seonnut enkä tiedä vielä sitäkään, mitkä niistä, joita en kunnolla muista, ovat selvinneet talvesta ja mitkä eivät.

Muoks. Talveksi nuo viiniköynnöslaatikot pitää muuten vuorata styroksilla tai jollain lämpöä eristävällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit!