31.7.2012

Ulko- ja sisäkukkia
Kuopuksen syntymäpäivän kunniaksi eilen aukesi sisällä orkidea ja ulkona kärhö 'Aljonushka'. Aljonushkan kukka on herkkä kello, ei ehkä kauneimpia kellokärhöjä mutta miellyttää kyllä silmääni. Aljonushka ei ole itsekseen kiipeilevä kärhö mutta on asettunut varsin pienellä vaivalla tähän köynnösobeliskiin kurkottelemaan ylöspäin.
Orkidean olen ostanut kai joskus viime kesänä Ikeasta ja saanut yhdessä vaiheessa niin huonoon kuntoon, että jouduin katkaisemaan siitä kukkavarrenkin. Sitten sain yhdeltä ystävältä jonkun vanhan mummon ohjeen upottaa orkidearuukku veteen, jossa on kahvia tai kahvinporoja. Tällaisen käsittelyn olenkin nyt antanut sille suunnilleen viikottain ehkä jo reilun puolen vuoden ajan. Ensin orkidea alkoi kasvattaa uusia lehtiä, sitten kukkavanaa ja lopulta pulleita kukkasilmuja, joista ensimmäinen aukesi siis eilen.

3 kommenttia:

  1. kaunis kärhö...ja orkidea. Mun pitää heti kokeilla tuota, mulla on yksi orkidea joka tekee kuolemaa... tosin se ei ole tuollainen normi perhosorkidea vaan jokin muu jota en nyt muista... =)

    VastaaPoista
  2. Onnittelut! Sait sen kukkimaan :) , kauniin värinen kukka.

    - Ei_niin_vihreäpeukalo mamma_74 :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit!