2.8.2012

Kiva puutarhapäivä... ja kärhöhulluutta osa 3

Eilen vietin kivan puutarhapäivän, tai puolikkaan puutarhapäivän jälleen kerran ystäväni kanssa. Jäin yöpymään hänen luokseen erään megakonsertin jälkeen ja vein samalla reissulla hänelle kivipenkereestä keräämiäni sekalaisia sammalleimukarkulaisia ja muutaman pikkutalvion alun, jotka puolestaan olivat kitkemisen sivutuotteita.

Ystävälläni nimittäin tuli tänä kesänä takapihalle uutta terassia ja kiveystä sekä kivimuuri nurmikon reunaan. Matalan muurin ja nurmikon väliin jäi kapea reunus, josta tulikin sopivasti perenna-alue (ystävän erään toisen ystävän ehdotuksesta). Koska ystäväni ei ole varsinainen puutarhaihminen ;), asia olisi voinut jäädä roikkumaan. Minä kuitenkin raahasin ystäväni puutarhakauppaan ja sieltä sitten valitsimme sopivia kasveja reunukseen.

Reunuksen tuija-aidan luo päättyvään toiseen päähän tuli kärhö 'Piilu' ja sen eteen pari kuunliljaa, lisäksi kärhön juurelle ja vähän muuallekin niitä pikkutalvioita. Sammalleimut tulivat seuraavaksi nurmikolle johtavien laattojen toiselle puolelle ja niiden perässä olivatkin jo ystäväni aiemmin istuttamat rauniokilkat. Autokatoksen vastaiselle reunalla laitettiin vähän korkeampia perennoja eli punatähkää ja valkoista syysleimua. Niiden perään siirsin vähän keskemmältä nurmikkoa jonkin pikkusyreenin, joka oli kärsinyt kovasti mutta on kuitenkin vielä hengissä. Nyt sitten vaan odotellaan, että nämä kasvavat. Ja ystävälläni on perennapenkki englantilaiseen "borders"-tyyliin.

Niin ne kärhöt... ystävän "lähipuutarhakaupasta" löysin siperiankärhön Clematis alpina ssp sibirica 'Riga' (16), joka minun oli pakko saada...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit!