27.7.2012

Heinäkuun lopun puutarhapuuhia
Eilen kesken pihatöiden huomasin kiivaasti lentelevän tumman perhosen. Meno näytti siltä, ettei siitä voisi saada kuvaa, mutta kannatti kuitenkin hakea kamera, sillä malttoihan tuo pysähtyäkin. Googletuksen perusteella se näyttäisi olevan metsänokiperhonen, jota esiintyy Suomessa yleisemmin kuulemma parittomina vuosina, mutta minä näin eilen ainakin kaksi, vaikka onkin parillinen vuosi.

 


 

Aspiriiniruusu kukkii kivasti, mutta kääk, mikä tuo punainen paksu ruusunvarsi on? Taitaa olla epätoivottu verso.

Vuorineilikka on kiitollinen kukkija. Tänään se vielä ilahdutti vaaleanpunaisellaan sekä minua että kimalaisia, vaikka ensimmäiset kukat tässä pehkossa aukesivat heti heinäkuun alussa. Tämä kuva tosin on jo kolmen päivän takainen. 

Kärhö 'Hagley Hybrid' ihastuttaa kukkarunsaudellaan. 
 


Viimeiset pari päivää ovat olleet pitkään aikaan puuhakkaampia jonkinlaisen saamattomuuskauden jälkeen. Kivipenkereen hoitotasanne sai viimeinkin betonikiveyksen loppuun asti. Polku kiemurtelee ja aaltoilee mutta se ei haittaa. Kivipenger ei suoranaisesti kukoista tähän aikaan kesästä, kun kukkivia ei juuri ole mutta kun sitä kivihomman ohessa vähän siivoilin niin näyttäähän se varsin hyvältä.

(Tarkkasilmäiset voivat huomata, että tallin nurkalla viihtyy eri värinen auto kuin ennen. Vajaa kuukausi sitten autoni alkoi savuttaa kesken ajon ja syttyi lopulta palamaan, tosin vasta sitten, kun olin saanut matkustajat turvallisesti ulos autosta, etsinyt savun lähdettä ja soitellut apuja. Kiitos isäni ripeän jauhesammuttimen käytön, auto ei palanut poroksi ennen palokunnan saapumista paikalle eikä muille ollut vaaraa mutta auto meni korjauskannattamattomaan kuntoon ja siirtyi vakuutusyhtiön omistukseen ja itse jouduin hankkimaan ns. uuden auton.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit!