22.7.2013

Ruusukauden jatkoa

Ruusupenkissä kukkivat jo runsaasti maanpeiteruusut 'Aspirin' ja 'Satina'.







Samaisessa paikassa kukintaansa aloittelevat ruusut [enpä muistakaan nimeä, kun ei ole alunperin tällä paikalla ollut 'Great Wall', jonka annoin takaisin äidilleni] ja 'Nina Weibull'.







Ruusupenkistä lähtevän köynnöskaaren toisesta päästä löytyvän istutusalueen olen nimennyt ruusuryhmäksi. Siellä kukkii neilikkaruusujen lisäksi myös köynnösruusu 'Flammentanz', joka ei vielä ole kovin korkealle ylettyvä.





Sisääntulopenkissä kukkii ruusu 'Astrid Lindgren'.


5 kommenttia:

 1. voi hitsi... taas kaan en näe mitään kuvia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Cosmos, kun taas huomasit ja kerroit. En ymmärrä, miten onnistun välillä kämmäämään näiden asioiden kanssa. Nyt lisäsin kuvat uudestaan, pitäisi näkyä.

   Poista
  2. näkyy! =) ihania ruusuja! Kerro mulle, kun mä en nyt oikein näköjään onnistu ruusujen kanssa, ja epäilen että mulla on liian ahdasta niille - mutta siis, onko sinun ruusuilla "tilaa" vai onko jotain muuta ihmeellistä, maaperä, sijainti jne jne - kiitos!

   Poista
  3. Apua, mikä kysymys :) Siis ensinnäkin olen ihan harrastelija puutarhahommissa, mutta innokas ja onnekas ja lisäksi paljon tietoa etsivä. Tämä ruusupenkiksi nimeämäni penkki on erittäin syvään kaivettu alue, jonka pohjan "salaojitin" soran kanssa, koska pelkäsin sen olevan liian kostea. Jostain syystä sielläkohdin tonttia nimittäin on kosteaa luonnostaan. Ruusupenkin perustamisesta löytyy kuvia ja kertomusta tuolta http://iloisestipihalla.blogspot.fi/2011/09/ja-niin-syntyi-ruusupenkki.html.

   Ruusupenkin ruusut eivät ole kauhean lähellä toisiaan mutta samassa penkissä oleva tarhakurjenpolvi kyllä leveilee niihin päin aikalailla. Maaperässä ei sinänsä mitään erikoista, mutta tähän astiset kukkapenkkini olen perustanut ihan tavalliseen puutarhamultaan, jota ostin puutarhan perustamista aloittaessani kokonaisen kasettikuorman. Tontin oma multa on tavallista metsämultaa ja tosiaan paikoin pintaan oli jäänyt hiukan savisempaa pohjamaata.

   Sijainnin suhteen olen onnekas. Tämä metsäpihamme sijaitsee siis 2- ja 3-vyöhykken rajamailla mutta lienee pienilmastoltaan edullinen. Ruusuni eivät ole paahteisessa paikassa mutta saavat aurinkoa ihan hyvin. Ja tietysti ruusut näyttävät paremmilta tällaisissa kuvissa, joissa ei näy kokonaisuus vaan ainoastaan ne ihanat kukkivat kukat.

   Ehkä kuljet joskus täälläpäin niin voisit tulla käymään - tosin juuri tällä hetkellä puutarhani kokonaisuus ei oikein kestä katselua, kun kevään ja alkukesän nilkkavaivaisena olleena en ole kitkenyt riittävästi... :)

   Poista
  4. Kiitos vastauksesta ja kutsusta! Ja sama pätee tietenkin jos pörräät täällä päin. =)
   Luulen että juuri tuo on salaisuutesi, kostea multamaa kuitenkin ei liian märkää. Eli fiksusti tehty suo salaojitus. Mulla viihtyy englantiliset ruusut, mutta ne kestää vähän paremmin savimaata kun "normi" ruusut. No, nyt mun muut ruusut sai siirtyä uuteen kivimuuripenkkiin, niin katsotaan jos viihtyvät vähän paremmin siellä. Kiva kokeilla. =)

   Poista

Kiitos kun kävit!