21.7.2013

Kesäkukkia kesällä 2013Jo ainakin parin kesän ajan kesäkukkasuosikkini on ollut hopeaputous, joka ei oikeastaan kai ole kesäKUKKA... Tässä se rehottaa jo yhdessä kesässä ränsistyneessä korissa puupatiollamme mutta sitä löytyy myös useasta amppelista ja lisäksi sinisateen alta isosta ruukusta.
Pidin eilen myöhäiset maisteriutumisjuhlat ja sain yhdeksi lahjaksi nämä komeat kasvit. Minähän tunnen yleensä vain niitä kasveja, joita itselläni tai jollain läheisellä on, joten täytyi heti haeskella tietoja tieteellisen nimen Agapanthus umbellatum avulla. Kyseessä on siis sinisarja, joka on ollut ennen vanhaan muun muassa kartanopihojen kesäkukka. Se talvetetaan viileässä mutta valoisassa paikassa, joten ensi talveksi olen jo sopinut äitini kanssa sellaisesta talvetuspaikasta ja seuraavaksi yritän järjestää oman lievästi lämpimänä pidettävän ulkovarastomme sellaiseen malliin, että voin sijoittaa nämä jollekin hyllylle ylhäällä olevan ikkunan eteen. Kauniiden ruukkujen hankinta myös edessä, tiedän jo millaiset haluan ja toivon ne myös löytäväni.

Valkoinen sinisarja on nimeltään 'Whitney' ja sininen 'Bluety'. 

Kaikkien aikojen paras kesäkukkani on kyllä tämänkesäinen mustasilmäsusanna, jonka olen senkin ostanut valmiina taimena. Se viihtyy todella hyvin kesäkeittiössä isossa seinänkorvikeruukussa (josta siis ikivihreä omenankukkakärhö kuoli kellaritalven aikana pois). Viime kesänäkin minulla oli jossain valkoinen mustasilmäsusanna, mutta se oli varmaankin liian paahteisessa paikassa ja voi huonosti. Tämä värinnälkääni hankkimani alkuperäinen oranssi sen sijaan kukoistaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit!