5.10.2011

Puutarhan muistiinpanovälineet

 


Puutarhablogin pidon aloin kolmisen vuotta sitten, jotta tulisi merkittyä asiat muistiin itselle. Olisihan sitä toki voinut vain kirjoittaa asiat johonkiin kirjaan, mutta kun jo muutenkin bloggailin, tämä tuntui luontevalta jatkumolta. Kaiken lisäksi puutarhablogi tuli sopivasti tyydyttämään tarpeeni julkaista kukista ja muista kasveista napsimiani kuvia...

Viime viikolla sain ystävältä ihastuttavan Kotipuutarhurin muistikirjan, jossa on vähän jaoteltuna runsaasti tilaa raportoida puutarhastaan. Vaikka blogissani on paljon kaikkea, minusta tuntui silti hyvältä alkaa täyttää puutarhakirjaa periaatteella kunhan nyt ensin luetteloin, mitä kaikkea kasvaa ja missä. Tällä hetkellä listoilta löytyy reilu sata istutettua kasvia. Aloitin osastosta "puut, pensaat ja köynnökset" eli ne olen luetteloinut liki kaikki mutta perennoista puuttuu vielä suuri osa. Ehkä pitäisi joskus laskea myös pihapiirin luonnonkasvilajit, kuten joku blogiystäväni oli joskus tehnyt mutta jos nyt ensin nämä istutetut.

Puutarhakalenteria, jonka ostin talvella, ei ole tullut käytettyä, vaikka se viehättävä onkin, mutta tämä aikaan sitomaton kirja taitaa menestyä paremmin. Kirjassa on toki tilaa myös toteutuneille asioille sekä suunnitelmille. Kotipuutarhurin muistikirja saakin paikan tärkeimpien puutarhamuistiinpanovälineitteni joukossa. Muita tärkeitä ovat läppärini ja kamera, jossa mielellään saa olla riittävä muistikortti tai kaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit!