22.7.2015

Ruusuja ja ruusun muotoisia

Runsassateisena päivänä ehtii vähän kirjaamaan puutarhatapahtumiakin ylös. Ulkona vietettyä vapaa-aikaa hallitsee tällä hetkellä pihasaunaprojekti eli alkukesänä laiminlyödyn puutarhan hoito ei ole paljon paremmaksi muuttunut mutta välillä sentään jotain pikkujuttuja tapahtuu.

Pihasaunan betonihommista jäi jäljelle epämääräinen pala raudoitusverkkoa, jonka pelastin välittömästi ja iskin keskelle ruusuryhmää köynnöskaaren viereen. Tässä ensimmäisessä kuvassa siis alapuolella näkyy rusopajuangervo, joka on aika kova leviämään eli raudoitusverkkohan ei sitä hillitse. Näiden kuvien oton jälkeen tein vielä ns. perustuksen tuolle verkolle eli laitoin suodatinkangasta ja upotin maahan kolme talonrakennusajoilta jäänyttä kahitiiltä ja asettelin betonin kanssa verkon siihen. Sen huomasin betonin kuivumista odotellessani, että verkko on turhan ohutta eli taipuisaa tähän, joten täytynee kehitellä vielä jonkinlainen tukisysteemi siihen paksummasta harjateräksestä - Mies tilasi sitä sorttia ylimääräisiä ihan minun puutarhatarpeitani ajatellen.

Raudoitusverkkoa vasten kukkivat neilikkaruusut 'Pink Grootendorst' ja 'F.J. Grootendorst'. Lisäksi kaivoin ruusujen kanssa samalle puolelle keväällä lahjaksi saamani kärhön 'Duchess of Edinburgh', koska se kerrottuudessaan tuntui niin sopivalta kumppanilta ruusuille.

Köynnöskaaren juurella ja osittain raudoitusverkkoa vasten kasvaa myös köynnösruusu 'Flammentanz', joka ei vielä pari päivää sitten ollut avannut nuppujaan. Sen sijaan aina kukassa (ja ruostetta kukkimassa) on ystävän kanssa koluttujen asuntomessujen jälkeen Cobello & Rusticasta löydetty takorautaruusu, joka on koottu kolmesta osasta. Itse messuilta ei kummemmin jäänyt positiivisia elämyksiä sen paremmin taloista kuin pihoistakaan mutta tulipahan taas käytyä.
3 kommenttia:

 1. Upea rautaruusu! Harjateräs on kätevää puutarhassakin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Mulla on taas suunnitelmia köynnöstuista lisää... ja huomasin, että vanhoja (valmiina ostettuakin) pitäisi modata, kun eivät jotenkin ole riittävän suuria.

   Poista
 2. Ihana tuo kärhön ja neilikkaruusujen yhdistelmä! Harjateräksestä taikoo kyllä mitä vaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit!