13.7.2015

Mansikkapaikkoja ja muuta mukavaa

Kävin eilen ihastuttavassa 60-luvun helsinkiläispihassa mutta ainoa kuva, jonka tuon rivitalon kiehtovasta puutarhasta otin, oli lehtokotilosta, hmm... Innostuin vain, kun pääsin vähän siivoamaan ystävien villiintynyttä villiviiniä, jonka alta löytyi mm. köynnöshortensia ja jokin köynnöskuusama. Lisäksi erehdyin mainostamaan ystävien naapurille blogia, joten nyt on päivitettävä taas pitkästä aikaa.Viime viikon hurmioiduin aivan muusta kuin puutarhoista eli oli taas Kaustisviikon aika. Kotoa reissuun lähtiessäni oli kutkuttava tilanne: paljon nuppuja odottamassa eikä juurikaan kukkivia. Pyysinkin Kuopusta katselemaan kukkia puolestani ja oli kuulemma niin tehnytkin.

Viime viikon avautujiin kuuluivat mm. koreakärsämö (viime kesänä siirretty tähän terassi-patio-pergola-tanssilava-kesäkeittiön kylkeen kellarin päältä) ja viimekesäiset uudet eli jokin ritarinkannus toisessa terassipenkissä, tarhajuoru ja kulta-akileija.


Sormustinkukkia on kukassa vain yksi. Useita lehtiruusukkeita on tuon vierellä mutta niissä ei edes näy kukkavarsia eli lienevätkö vasta ensimmäistä vuotta. Ihan tekisi mieli ostaa kavereita tälle lisää, kun haaveilin pienestä sormustinkukkaniitttylohkosta siihen ikivanhojen tammien alle, missä tämäkin on.Penkillä ei ole kukaan tänä kesänä muistanut eikä ehtinyt istuskella. Enkä minä ole raaskinut repiä lehtosinilatvoja pois.Mansikkapaikkojakin löytyy. Maistelin tänään tästä helpoimmasta eli sisääntulopenkin reunuksesta, jossa metsämansikka on levinnyt oikein rehevästi. Sen lisäksi penkistä löytyy mm. vuorikaunokkia, verikurjenpolvea ja maksaruohoja ja tietysti pari sinne halunnutta kurjenkelloa.1 kommentti:

  1. Palasin kotiin parin päivän reissulta samalta suunnalta, tosin musiikkijuhlat oli jo menneet. Vielä en ehtinyt kuukausimansikoiden tilannetta kotona tarkistaa, mutta lähtiessä oli parissa jo punaista. Pohjanmaalla alkoivat mansikat juuri kypsyä.

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit!