6.8.2013

Suunnitelmia ensi kesälle

Kasvihuonehan näyttää suorastaan haaveellisen idylliseltä, kun sen kuvaa oikealla tavalla. 

Tomaatit viihtyvät hyvin, vaikka en noviisina (ja alkukesän jalkapuolena) ole oikein parhaalla tavalla niitä hoitanut. Satoa alkaa kypsyä myös runkotomaatteihin eikä enää pelkästään amppelitomaatteihin. Täytyy muistaa kysyä ystävältä, jolta sain runkokirsikkatomaatit, muistaako hän lajikkeen nimeä, kun ne ovat niin herkullisia. 

Muut keväällä innoissani kasvihuoneeseen lykkäämäni kasvit eivät viihdy. Kasvihuone jäi varjostamatta ja se on selvästi ollut liian kuuma viiniköynnöksille (Supaga ja Hazaine Sladkii), kun taas ulos jäänyt viiniköynnös Jubileinaja Novgoroda on kasvanut rehevästi. Aitoviineistä kaksi viimeksi mainittua ovat muuten jotain äitini pari vuotta sitten saamia, olisivat menneet puutarhaliikkeestä roskiin... Mietin ensi kesäksi näiden sijoitusta, mutta sitä ennen laitan ne kaikki talveksi kasvihuoneeseen ja ehkä vähän suojaankin niitä.

Kasvihuoneen edustalle pitäisi tehdä koko sivun pituinen laatikko, johon viimemmäksi ajattelin laittaa jotain iloisen värisiä korkeita perennoja antamaan myös sitä kaivattua varjoa. Oven vastaisessa päädyssä lojuva laatikko pitäisi myös asetella asiallisesti, jotta siinäkin voisi sitten jotain kasvatella ensi kesänä.

Varjostukseen sain hyvän vinkin avoimesta puutarhasta (Puutarha 49), jossa vierailin sunnuntaina: verhojousi kiinni kasvihuoneen ripustuslenkkeihin ja siitä varjostuskangas, tai kuten ko. puutarhassa oli - ihana valoverho. Verhojousen ostin eilen ja varjostuskangas tuli jo aikanaan kasvihuonepaketin mukana mutta en taida sitä nyt enää viritellä tänä vuonna ja ensi vuonna pitääkin miettiä, olisiko sellainen valoverho sievempi. Kirpparilta niitä voisi löytyä...

Tänään pihalla hiippaillessani tuli mieleen tärkeä huomio tulevaa kesää varten: kaivonrenkaan kyljessä ei kannatakaan kasvattaa salaattia, joka ei siinä oikein tunnu onnistuvan vaan laittaa siihen kehäkukkia piristykseksi, niitä on siinä nytkin muutama viime kesänä siementänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit!