13.8.2009

Kivipenkereen jatkopala osa 2

Tässä entinen huonosti kasvava nurmikko, nykyinen kivipenkereen jatkopala. Kuvassa näyttää melko harvalta nuo kasvustot ja niinhän ne ovatkin. Kiviä tähän voisi lisätä, vaikka kuvaan verrattuna jo taitaakin niitä olla vähän enemmän. Mutta mikäs kiire tässä on, syksykin tulee ja talvi ja sitten taas kevät ja uusi into tehdä uutta...

 


Toivottavasti ananasminttu alkaa viihtyä ja lihoo vielä viimekesäisiin mittoihinsa. Siis tuskin enää tänä kesänä mutta ensi vuonna sitten.

 


Kärhökin pääsi puun juurelle.

 Kuopuksen syntymäpäivävieraaksi tullessaan naapurin emäntä toi pienen laatikollisen "mörrimöykkyjä" kuten näitä mehitähtiä kutsun. Aika ihania, jokaiselle löytyi paikka, isoimmat pääsivät kivipenkereen jatkopalaan ja pienimpiä riitti kivipenkereen kävelytasanteen reunoillekin.

 


Tässä myös viime viikon Englannin reissun hankintoja. En päässyt Kew Gardenin puutarhamyymälästä ulos ilman muutamaa pientä taimipurkkia ja siemenpussia. Purkeissa vielä sijoituspaikkaa vailla ajuruohot Thyme Doone Valley ja Thyme Lemon Variegated sekä laventeli Lavender Hidcote Pink. Suomessa olen nähnyt vain siniviolettikukkaisia laventeleita, joten en voinut jättää tätä vaaleanpunaista hankkimatta, varsinkaan kun tarjoushinnalla sai kuusi yrttipurkkia kymmenellä punnalla. Toivottavasti se selviää talvesta. Tässä vielä mietin, istuttaisinko sen jonnekin vai talvehdittaisinko sen kellarissa. Viime kesänä hankkimani sininen Hidcote talvehti vanhempieni kellarissa, ja teki vähän uusia kukkiakin nyt kesällä, vaikken ymmärtänyt leikata sitä alas keväällä, mutta nyt loppukesästä se näyttää kuolleen. Ehkäpä sitä on unohdettu kastella...

 


Purkeista jo samaiseen kivipenkereen jatkopalaan istutetut ja kuvissa hyvin huonosti esiin tulevat valkokukkaiset ajuruohot Thyme Albus ja Thyme Silver Queen, jonka lehdissä on valkoiset reunat. Ehkä joskus jaksan etsiä, josko näille ajuruohoille löytyy suomenkielisiä nimiä.

1 kommentti:

 1. Hei!
  Olemme koonneet Huiskulan sivuille listan suomalaisista puutarhablogeista ja sivusi on mukana tässä joukossa. Etsimme samalla myös vuoden 2009 parasta puutarhabloggaajaa.

  Voit käydä tutustumassa kerämäämme blogilistaan ja äänestää omaa suosikkiasi. Halutessasi voit myös kertoa kilpailusta blogissasi ja imuroida bannerin houkutellaksesi lukijoitasi äänestämään juuri sinua.

  Vuoden paras blogi palkitaan tammikussa huippuluokan Canon digipokkarilla ja äänestäjät voivat myös osallistua kukkapalkintojen arvontaan.

  Löydät blogikisan sivun ja bannerit osoitteesta www.huiskula.fi/blogit

  Aurinkoista syksyä hienon harrastuksesi parissa.

  Terveisin
  Huiskulan väki

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit!